ZO BESPAAR JE OP EEN LANGE AUTORIT: 6 TIPS

1. Tank niet langs de snelweg

Tanken langs de snelweg is overal duur. Verlaat de snelweg dus (zonder te betalen) en vind een tankstation even verderop. Zoek in Duitsland naar een Autohof. Je rijdt hooguit een paar kilometer om en betaalt gemiddeld ruim twintig cent minder per liter brandstof. Zo bespaar je op een volle tank al gauw € 10. In Frankrijk tank je het goedkoopst bij grote supermarkten. Je vindt ze op deze interactieve kaart met brandstofprijzen.

2. Controleer je bandenspanning

Maar liefst de helft van alle automobilisten heeft de bandenspanning niet op orde. Zachte banden slijten sneller én betekenen al gauw 5% meer brandstofverbruik. Een enkele reis naar het Zwarte Woud kost op die manier € 8 meer en een rit naar het Gardameer zelfs € 14.

3. Rijd niet te snel

Rustig aan met het gaspedaal! Door constant honderd kilometer per uur te rijden in plaats van honderddertig bespaar je  maar liefst 15% brandstof. Op een rit van duizend kilometer verdien je zo € 35. Bovendien is het beter voor het milieu en loop je geen risico op vervelende verkeersboetes.

4. Zet de airco uit en laad geen apparaten op

Zorg dat al je mobiele apparaten bij vertrek volledig zijn opgeladen zodat je die niet onderweg hoeft in te pluggen, en houd vooral de airco in de gaten. Op weg naar Zuid-Frankrijk bespaar je eenvoudig vijf liter brandstof door de temperatuur wat hoger in te stellen.

5. Verzeker je huurauto goed

Ga je op pad met een huurauto? Soms kom je aan de balie voor vervelende verrassingen te staan. Er worden extra verzekeringen aangeboden (die vooral in Noord-Amerika erg duur zijn) of er wordt achteraf pietluttig gedaan over minimale krasjes (vooral Noorwegen heeft die reputatie). Kies voor een autoverhuurder als Sunny Cars, waar alle verzekeringen standaard inbegrepen zijn en die je het eigen risico altijd terugbetaalt, no matter what.

6. Smeer je eigen boterhammen

Niet alleen tanken is duur aan de snelweg. Neem liever je eigen eten en drinken mee en bedank voor de lauwe saucijzenbroodjes achter het vitrineglas.

Totaal bespaard bedrag: € 140

Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

2023-11-03T14:03:07Z dg43tfdfdgfd