ONTDEK 'S WERELDS 7 VERBAZINGWEKKENDSTE WATERVALLEN

1. Nohkalikai Falls, India 

De door weelderig groen omgeven Nohkalikai-waterval — ‘De plek waar Likai sprong’ — in India dankt haar naam aan een duister sprookje, maar biedt bovenal een sprookjesachtige aanblik.

2. Sutherland Falls, Nieuw-Zeeland

De 580 meter hoge Sutherland Falls behoren tot de mooiste, hoogste én minst bezochte watervallen van Nieuw-Zeeland, maar wie vier dagen loopt, wordt rijkelijk beloond.

3. Krimmler Wasserfälle, Oostenrijk

De Krimmler Wasserfälle in het Oostenrijkse Salzburgerland zijn niet alleen in de zomer een adembenemend natuurspektakel. In de wintermaanden zorgt het flakkerende licht dat tientallen fakkels elke woensdagavond op het bruisende water en het met sneeuw bedekte bos werpen voor een betoverend schouwspel.

4. Mealt Falls, Isle of Skye, Schotland

Je moet de nodige glaasjes whisky op hebben om in de loodrechte basaltkolommen van het Schotse Kilt Rock een geplooide rok te ontwaren, maar de ferme straal van de Mealt-waterval op Isle of Skye is beslist indrukwekkend.

5. Angel Falls, Venezuela

De hoogste waterval ter wereld werd pas negentig jaar geleden ontdekt. De 979 meter hoge Angel Falls liggen dan ook diep in de jungle van het Venezolaanse nationaal park Canaima verscholen.

6. Niagara Falls, Verenigde Staten en Canada

Elke minuut stort het illustere trio van de Horseshoe Falls, American Falls en Bridal Veil Falls — samen bekend als Niagara Falls — 110.000 vierkant meter water de diepte in. Denk aan je regenjack als je hier een boottocht wilt maken.

7. Weeping Wall, Hawaï, Verenigde Staten 

Het kletsnatte Hawaïaanse eiland Kauai kent tot wel 350 dagen regen per jaar. Dat resulteert in één van de mooiste watervallen ter wereld, maar pas op: de wandelroute naar de Weeping Wall is berucht.

Meer lezen over de leukste activiteiten in, op en aan het water? Bekijk onze themapagina 'Water' of bestel editie 119 in onze webshop.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

2023-06-07T10:35:13Z dg43tfdfdgfd