EVEN OPLADEN BIJ CENTER PARCS: 5 BIJZONDERE ACTIVITEITEN IN DE NATUUR

Foto's: Sander Baks & Ton Hurks

1. Nederland: struin door de Hollandse duinen

Wat is er rustgevender dan een wandeling door wuivend helmgras en over glooiende zandduinen, met de frisse zeewind door je haren en je blik op de horizon? Of wat dacht je van een romantische picknick in een duinpan, terwijl je Europese bizons spot? Hiervoor hoef je echt geen dagen in de auto te zitten, want het is allemaal mogelijk in Zandvoort aan Zee. Ingeklemd tussen Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen vind je Park Zandvoort. Boek je een Hotelsuite, dan zie je de branding vanuit je bed. Wedden dat je met nieuwe energie en vol nieuwe inzichten thuiskomt?

2. Nederland: waterpret op en rond het Eemmeer

Op en rond de Randmeren verveel je je geen moment: hier kun je kajakken, suppen, zeilen, zwemmen of vissen. Of je pakt de veerboot naar het historische vissersdorp Spakenburg. Een vakantie in deze regio staat sowieso in het teken van water, maar ook liefhebbers van groen komen hier aan hun trekken. Het Horsterwold is het grootste aangelegde loofbos van West-Europa, waar reeën, damherten en vossen leven. Struin samen in de voetsporen van de kudde wilde konikpaarden, die al grazend ervoor zorgen dat bos, graslanden en moeras niet verloren gaan. Ontspan in de avond samen onder de sterren in je ‘eigen’ bubbelbad, op het terras van je Wellness cottage in Center Parcs De Eemhof. Hoe romantisch is dat? Je keert gegarandeerd herboren huiswaarts.

3. België: voel je zen bij de zuiderburen

Uitgestrekte bossen, een fossiel duingebied met zeldzame duizend jaar oude kalkarme duinen, de natuur in zijn puurste vorm: als je ergens nieuwe energie kan opdoen, is het in het Belgische D’Heye. Het natuurreservaat ligt op steenworp afstand van het langste strand van België, waar je behalve zonnebaden ook flink kunt uitwaaien. Het nabijgelegen dorp De Haan staat bekend als mooiste Vlaamse kustplaats. Witgepleisterde vakwerkgevels, rode daken, torens en balkonnetjes: je gaat hier terug in de tijd van de Belle Époque. In het gelijknamige Park De Haan is het volop genieten in een VIP Lakeside cottage. In een luie stoel op je terras aan het water, tijdens een relaxte massage of in je ‘eigen’ infraroodsauna: je komt gegarandeerd tot rust.

4. Duitsland: zoek het hogerop

Skiën in de winter, nordic walking of mountainbiken in de andere seizoenen: het Duitse Sauerland is een walhalla voor sportievelingen. In ‘het land van honderd bergen’ laat je het dagelijks leven even voor wat het is. In de ochtend is het verstand op nul en gaan: sneller, sneller, hoger, hoger, genietend van adembenemende uitzichtpunten. Zo heb je in de middag alle tijd om je onder te dompelen in de serene rust van Spa Deep Nature®, een saunacomplex inclusief zoutgrot en hammam in Park Hochsauerland. Of geniet van de rust en elkaar in je VIP cottage, waar een privébubbelbad en infraroodsauna op je wachten. Wat je ook doet, het wordt bijtanken in het kwadraat.

5. Frankrijk: geniet van het goede leven

Dichtbegroeide bossen, kleurrijke cottages met veranda aan een kristalhelder meer, een withouten vuurtoren ... Is dit Noord-Frankrijk? Aan het meer van Ailette waan je je eerder in Canada. Hier wil je maar één ding: je neervlijen op het strand aan het meer. Natuur en cultuur gaan in deze regio hand in hand. Een mooie erfgoedwandeling is de klim die de ‘onderstad’ met de ‘bovenstad’ van het nabijgelegen Laon met elkaar verbindt. Na 210 treden bereik je de top van de kathedraal en word je getrakteerd op een adembenemend panorama. Liefhebbers van bubbels moeten naar Reims, dé champagnestad van Frankrijk. Onderweg kom je overal champagnekelders tegen. Drie keer raden wat je daar kunt kopen! Met een glas bubbels en een goed gesprek sluit je de dag af in een avondzonnetje op de veranda van je cottage in Center Parcs Le Lac d’Ailette. Santé, op het goede Franse leven!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met: 

 Thuiskomen in de natuur | Center Parcs

 

Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

2024-04-10T10:18:29Z dg43tfdfdgfd