DIT ZIJN JULLIE AVONTUURLIJKSTE ACTIVITEITEN WERELDWIJD!

Voor sommige bijzondere reiservaringen moet je net een stukje verder gaan, uit je comfort zone stappen en meer van jezelf eisen. In sommige gevallen fysiek, in alle gevallen mentaal. Wij waren deze maand dan ook op zoek naar de avontuurlijkste activiteiten wereldwijd: van een grottentocht door Mammoth Cave in de Verenigde Staten of een pittige hike door de Dolomieten tot een roadtrip over El Camino de la Muerte in Bolivia of een bezoek aan de Tana Toraja's op Sulawesi. We belonen de winnende foto met een activiteitenbon van Experiencegift t.w.v. €250, waarmee je nog meer avontuurlijke activiteiten kunt ondernemen!

And the winner is ...

1. Fagradalsfjall-vulkaan in IJsland - door Yalck Eijsbouts

Yalck vertelt: 'Terwijl de jonge Fagradalsfjall-vulkaan de IJslandse hemel rood kleurt besluiten we nog één keer de klim te maken. Met een hoofdlamp, vijftien kilometer retour door een maanlandschap klauteren we naar boven. Door de warmte van lava gloeien onze wangen. Een van de mooiste avonden ooit.' Volg Yalck op Instagram. 

Juryoordeel: 'Spectaculairder dan dit kun je het waarschijnlijk niet krijgen! Dit is avontuur ten top. Je moet het maar durven ... Prachtige sfeervolle foto, waarin het silhouet haarfijn afsteekt tegen de dreigende achtergrond. Het lampje is een mooi detail. Gefeliciteerd met je eerste prijs, Yalck!'

Vier runners-up ontvangen het Columbus Travel-boek 50 Mooiste Avontuurlijke Reizen. En dit zijn ze!

2. Ferrata Dachstein in Oostenrijk - door Koen van Dijk

Koen vertelt: 'Klettersteigen, ook wel via ferrata oftewel 'ijzeren weg' genoemd, is een populaire avontuurlijke activiteit in de Alpen. Er zijn vooral veel via ferrata's in de Dolomieten te vinden, waar het oorspronkelijk vandaan komt, maar ook in Oostenrijk zijn er mooie avontuurlijke uitdagingen, zoals hier tijdens het beklimmen van de Dachstein. Klettersteigen is een prachtige, relatief toegankelijke avontuurlijke activiteit.' Volg Koen op Instagram.

3. Gletsjer IJsland - door Miranda Noomen

Miranda vertelt: 'Maak op IJsland een gletsjertocht, waarbij je de indrukwekkende gletsjers zowel van bovenaf als vanonder het ijs kunt bewonderen. Op de gletsjer is het al fantastisch, maar onder het ijs waan je je in een fantasy-wereld met prachtigste kleuren blauw.' Volg Miranda op Instagram.

4. Karpaten in Roemenië - door Jan Willem Lagerweij

Jan Willem vertelt: 'Fietstocht in Roemenië in de Karpaten. Deze bergen zijn nog niet ondekt door de massa en het is er hoog, ruig en mooi. We hebben enkele jaren geleden een meerdaagse ATB-tocht gemaakt door de bergen en zijn helaas - of misschien juist wel gelukkig - geen beren tegengekomen die daar ook nog leven.'

5. Kerlingarfjöll, IJsland - door Mirella Slingerland

Mirella vertelt: 'Hiking the hills in Iceland - in Kerlingarfjöll vind je een wonderlijke wereld van stoom, sneeuw en aardse kleuren.' Volg Mirella op Instagram.

Een selectie van de beste inzendingen wordt gepubliceerd in Columbus Travel-editie 132, die rond 20 augustus verschijnt en geheel in het teken staat van de mooiste avontuurlijke reizen. Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden van Nederland. Je maakt hiermee kans op een Museumjaarkaart t.w.v. €75 én publicatie in de NS-intercity's, in de najaarseditie van In Eigen Land én in NS Dagje Uit! Dat wil je toch?!

Kijk alle inzendingen nog eens terug: 

 

Benieuwd naar de inzendingen en winnaars van de maandfotowedstrijd Architectuur van mei? Bekijk ze allemaal hier!

Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

2024-05-31T22:14:47Z dg43tfdfdgfd