BIJZONDERE ACTIVITEITEN IN 2023: PAKKETREIZEN VOOR AVONTURIERS ZIJN DE NIEUWSTE TREND

1. Roadtrippen door Kirgizië

Maak een unieke roadtrip door Kirgizië. Foto: De Verdwaalde Jongens

De Verdwaalde Jongens hebben zich gespecialiseerd in unieke roadtrips door de bergen van Kirgizië. Van hen krijg je een krakkemikkige Sovjetauto, een roadbook met coördinaten en een klop op de schouder – de rest moet je zelf zien uit te vinden. Vanaf € 1800 p.p. voor acht dagen.

Voor sommigen is avontuur echter niet avontuurlijk genoeg. Speciaal voor deze waaghalzen lanceren de jongens een extreme off-roadtrip in de mooiste en uitdagendste gebieden van het land, over hoge bergpassen en door wilde rivieren. Vanaf € 3200 p.p. voor vijftien dagen.

2. Kanoën in de Noorse wildernis

Kajak door Noorwegen. Foto: Nanda van der Eijk

Met K-JAK leer je Scandinavië op unieke en duurzame wijze kennen: per kano. Alle reizen zijn om dit vervoersmiddel heen gebouwd en bieden de mogelijkheid om de omgeving in alle rust te verkennen en te kamperen op plekken die anders onbereikbaar zouden zijn. Wat dacht je van een privé-eiland? Onze favoriet is de kano-expeditie in Østerdalen. Deze hoogvlakte wordt gekenmerkt door glooiende bergen, moerassen, eeuwenoude bossen en rotsen die na de ijstijd achterbleven. Grote kans dat je hier meer rendieren tegen het lijf loopt dan mensen. De eerste en/of laatste avond breng je door in een basiskamp. Hoe je de overige dagen invult, is geheel aan jou! € 850 p.p. inclusief vlucht.

3. Hiken of roadtrippen door de Balkan en Jordanië

Bergwandelen en roadtrippen door Jordanië. Foto: Jhon Bauwens.

Travelbase organiseert al sinds 2010 unieke reisavonturen in de natuur en blijft zijn aanbod gestaag aanvullen. In dit nieuwe reisjaar komen er weer drie producten bij. The Mont Blanc Trail leidt langs de mooiste gletsjers en bergmeren in het Mont Blanc-massief, in het grensgebied van Frankrijk, Italië en Zwitserland. Preregistreren voor deze zevendaagse trekking is al mogelijk. Of stap in een stoere terreinwagen voor een zelfstandige Balkan Nomads-roadtrip langs de verborgen parels van Montenegro, Bosnië en Kroatië. Vanaf € 690 p.p. inclusief auto, slaapplekken en ontbijt. Been there, done that? Boek diezelfde roadtripformule dan in Jordanië. Het zevendaagse Jordan Nomads-avontuur barst los in de lente, en brengt je langs de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. Vanaf € 720 p.p. inclusief auto, lodges en ontbijt. 

4. Bergwandelen in de Dolomieten

Bergwandelen door de Dolomieten. Foto: Roberto de Pellegrin

Trek in een instapklare wandelvakantie? Schakel dan de hulp in van On-Trek. Onze aandacht gaat vooral uit naar de achtdaagse huttentocht in de Dolomieten, want waar de meeste georganiseerde wandeltochten zich beperken tot de ‘gebaande’ trails, worden hier ook je klimvaardigheden op de proef gesteld. Tussen de steile rotswanden en spitse toppen tref je via ferrata’s aan. Via een netwerk van ladders, kabels en pinnen bereik je plekken die normaliter zijn voorbehouden aan klimmers. Een trainingsweekend in de Ardennen zit bij de prijs - € 1499 p.p. exclusief vlucht - inbegrepen.

5. Roadtrippen naar onmogelijke plekken

The MontBlanc Trail. Foto: Sabrina Gaudio

Eerst is er ongeloof. Zoiets kan toch helemaal niet? Dan fascinatie. Zou het mij lukken om Mongolië te bereiken in een rammelbak of India te doorkruisen in een aftandse riksja? Het prettig gestoorde gezelschap achter The Adventurists staat bekend om zijn onvergetelijke reisavonturen, waaronder de eerder omschreven Mongol Rally en Rickshaw Run. Daar komt in 2023 de Poles of Inconvenience Rally bij. Het idee is uiteraard weer vergezocht: je redt de goedkoopst mogelijke auto van de schroothoop en vinkt met behulp van een speciale app zoveel mogelijk ‘polen’ af. Sommige polen zijn inconvenient omdat ze in afgelegen uithoeken liggen, andere omdat ze boven op een berg of midden in de Sahara liggen. Wie na drie weken de meeste polen heeft verzameld, wint eeuwige roem. De chaos vangt aan op 16 juli 2023, bij een voormalige raketsilo in Tsjechië. Deelnemers moeten minstens £ 500 ophalen voor het goede doel.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

2023-01-30T14:52:12Z dg43tfdfdgfd